تحولات منطقه

یزد - علی جهازی گفت : ۱۱۴مرکز عرضه محصولات کشاورزی در استان وجود دارد و از سال ۱۳۷۲ تاکنون ۵۸۱ هزار تن گندم تضمینی از کشاورزان خریداری شده است .

۱۱۴مرکز عرضه محصولات کشاورزی دراستان وجود دارد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، علی جهازی مدیر تعاون روستایی استان یزد عصرپنج شنبه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهارداشت: شبکه های تعاونی روستایی و کشاورزی بزرگترین تشکل مردمی در مناطق روستایی  و تولیدات عرصه کشاورزی است و در استان ۱۰۲تشکل روستایی کشاورزی  تولید و زنان ، ۱۲واحد نظام صنفی کشاورزی و ۱۰کانون خبرگان کشاورزی تحت نظارت تعاون روستایی استان یزد فعالیت دارند .

وی افزود: سرمایه گذاری در بخش تعاون برخلاف سایر سرمایه گذاری ها باتوجه به تقسیم  قدرت در بین اعضای  تعاونی هیچ گاه دچاراستعمار زدگی نشده و گسترش بخش تعاون راهگشای برون رفت از وضعیت کنونی اقتصاد است  و در همین راستا نیز در برنامه  ششم توسعه سهم تعاون از اقتصاد کشور ۲۵ درصد پیش بینی شده  که امیدواریم  با تلاش همگانی وحمایت های دولتمردان شاهد محقق  شدن آن باشیم .

 جهازی تصریح کرد: فرهنگ تعاونی در کشورما ضعیف بوده وهیچ هزینه ای  برای ترویج فرهنگ تعاونی در کشور نشده و دولتمردان نیز حمایت لازم را ا ز طریق آموزش و فرهنگسازی یا الزام کشور به این امر ندارند.

وی گفت: تهیه و تدارک اقلام معیشتی مورد نیاز اعضا، انجام امور بازرگانی  و بازاریابی محصولات تولیدی تهیه و توزیع نهاده ها ی دامی و کشاورزی  مورد نیاز روستائیان و کشاورزان منطقه تحت پوشش ازمهمترین اقدامات این سازمان و تشکل های مرتبط با آن هست

جهازی درارتباط با تفکیک حوزه فعالیت تشکل های تحت نظارت این  سازمان گفت : ۳۸شرکت تعاون روستایی ،۳۸شرکت تعاون کشاورزی  ،۱۶شرکت تعاونی تولید ، یک  شرکت تعاون روستایی زنان ، سه اتحادیه تعاون روستایی شهرستانی ، ۶اتحادیه استانی ، ۱۱نظام  صنفی شهرستانی و یک نظام صنفی استانی وهمچنین ۹انجمن خبرگان کشاورزی مجموع تشکل های تحت نظارت این سازمان است.

وی خاطر نشان ساخت: خرید تضمینی گندم  یکی ازوظایف این سازمان است و از سال ۷۲تاکنون بیش از ۵۸۱هزار تن گندم تضمینی از کشاورزان  خریداری شده و بیش از ۶هزار۴۰۰تن شیرمازاد مصرف تولیدی دامداران  استان جهت فراوری و تبدیل به خامه و شیرخشک خریداری شده است .

 این مسئول ازعرضه مستقیم محصول مرغ و شیرکامل پاستوریزه با نازل ترین قیمت  برای مصرف کننده خبر داد و گفت : بیش از ۲۳هزارتن انواع محصولات کشاورزی  تولیدی استان درقالب تشکل های تعاون روستایی  دراین مدت صادر شده وتامین و ذخیره و توزیع  بیش از ۴هزارو۷۰۰تن میوه تنظیم بازاردر ایام عید نوروز از سال ۹۴تاکنون درطول سال ها ی گذشته  از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.

 وی درمورد تامین ذخیره سازی میوه شب عید گفت : در سال جاری ۱۴۰۰تن سهمیه میوه عید استان است  که این سهمیه شامل ۵۰۰تن سیب و ۹۰۰تن پرتقال است  که هم اکنون این تعداد ذخیره سازی شده است .

جهازی در مورد  اقدامات این سازمان  درارتباط با حوزه خدمات فنی کشاورزی و مهندسی اعتبارات گفت:  احداث توسعه و تجهیز ۷مرکز خرید محصولات کشاورزی  ، ۴ واحد تولید خوراک دام ، ۱۴مرکزعرضه محصولات  کشاورزی ،۲۵باب فروشندگی  مواد سوختی و ۸۷باب انبارهای چند منظوره به ظرفیت ۷۵هزارتن درسطح روستاها یاستان  از مهمترین اقدامات  این  سازمان است .

وی به مقایسه امارهای موجود دراین بخش درمقایسه با قبل ازانقلاب پرداخت و گفت :  مقدا رخرید تضمینی و توافقی محصولات دامی و کشاورزی استان درحالی که تا سال ۵۷ معال ۲هزارو ۲۷۴تن بوده که تنها درسال گذشته به ۷۲برابررشد ،معادل ۱۶۶هزار و ۶۵۶تن رسیده و خرید حمایتی محصولات کشاورزی و دامی قبل ازانقلا ب وجود نداشته که این میزان درسال گذشته به ۳هزارو ۲۹۹تن رسیده است.

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.